Breaking

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

«Παραμύθια» η «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν – Μίλησε για ειρήνη με προϋπόθεση να του δώσουμε το μισό Αιγαίο

22 Απριλίου 2018


«Παραμύθια» η «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν – Μίλησε για ειρήνη με προϋπόθεση να του δώσουμε το μισό Αιγαίο
Το βράδυ του Σαββάτου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αναφέρθηκε στην ανάγκη ειρήνης με την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα είπε: «Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη».

Αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα.
»Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».
Αλλά αυτή είναι η «μισή» αλήθεια. Ποια είναι η υπόλοιπη;
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε σε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατά ομήρους με τους οκτώ Τούρκους φυγάδες που ζητάνε άσυλο στη χώρα μας.
Παραδέχεται δηλαδή ότι οι άνδρες μας τελούν σε καθεστώς ομηρίας και η κράτησή τους δεν έχει καμία σχέση με την «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη.
«Η Ελλάδα μάς ζήτησε πίσω τους Έλληνες στρατιωτικούς και εμείς τους είπαμε «αν ζητάτε κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να μας δώσετε τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Αν μας τους παραδώσουν, θα το σκεφτούμε» είπε ο Ερντογάν.
«Μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν στο NTV, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» έσπευσε να συμπληρώσει.
Επίσης, αναφερόμενος στο περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος των Φούρνων, μια νησίδα που απέχει 27 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας και ενώ η Τουρκία έχει παραιτηθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης από οποιαδήποτε κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της, επανέλαβε ότι Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν σε έδαφός μας και κατέβασαν τη σημαία και βρήκε ευκαιρία να θέσει ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
«Αυτοί που έκαναν αυτό το πράγμα (σ.σ. Έλληνες νεαροί) δεν ξέρουν πως θα απαντηθεί άμεσα. Κι έτσι έγινε. Οι κομάντος υποβρυχίων καταστροφών μας, πήγαν κατέβασαν τη σημαία κι άφησαν τη βραχονησίδα ως έχει. Εμείς δεν θέλουμε να θερμανθούν τα νερά. Δεν έχουμε τέτοια πρόθεση».
Και συνέχισε ζητώντας αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης:
«Να κάτσουμε στο τραπέζι να βάλουμε τα πράγματα στην άκρη. Τόσα μέτρα τόση απόσταση. Αυτό είναι θάλασσα ρε, αέρας ρε. Από εδώ να περάσουν με άνεση τα αεροπλάνα και τα βαπόρια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Καταλάβατε τώρα σε ποια ειρήνη αναφέρεται; Στην ειρήνη διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Η Τουρκία υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης μετά από πόλεμο. Τα έχασε με πόλεμο και τα υπέγραψε. Ό,τι παρέδωσε με πόλεμο νομίζει άραγε ότι μπορεί να το πάρει πίσω με άλλον τρόπο;
Ας κοπιάσει και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ολόκληρος ο ελληνικός λαός είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε ένα φιλειρηνικό μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο -εάν υπάρχουν ως έθνος και ως κράτος την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου