Breaking

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο Κορινθίας


Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεσε η εφημερίδα "Κόντρα" για τους φερόμενους να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ενα σχετικό ενδιαφέρον αποκτούν οι πληροφορίες της εφημερίδας για το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας.
Μεταξύ άλλων αναφέρει το ρεπορτάζ:

Στόχος του Κυριάκου ο πλήρης έλεγχος του κόμματος, που είναι χωρισμένο σε φέουδα, τα οποία υπογείως σπαράσσονται μεταξύ τους
Του Γιαννη Αναγνωστου
Να ελέγξει όσο μπορεί την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προωθώντας όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς στον ίδιο υποψηφίους θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται αργά, αλλά μεθοδικά προς τον μεγαλύτερο έλεγχο της Κ.Ο., προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από νυν βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ότι δεν ελέγχει την Κ.Ο. και το κόμμα και ως εκ τούτου πέφτει λεπίδι στις λίστες. Η αρχή είχε γίνει με την «πόρτα» που έδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα είναι σε κυβερνητική ή πολιτειακή θέση, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα ότι θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Με το πρόσχημα του πολυσυζητημένου Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, επιμένει ότι υπάρχουν περισσότερα από 3.000 βιογραφικά για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, ενώ οι βουλευτές ήδη αντιδρούν καθώς βλέπουν πολλούς να έχουν πάρει άτυπα το χρίσμα και καθημερινά καταγράφονται πολλά επεισόδια συγκρούσεων.
Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Αργολίδα: Στη λίστα εκτός από τον Γιάννη Ανδριανό θα είναι η Σόνια Τάνταρου, ο οικονομολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.
Αρκαδία: Εκτός του σαμαρικού βουλευτή Κώστα Βλάση, στη λίστα θα είναι η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος και ο Χρήστος Κουμουνδούρος.

Κορινθία: Πλην του νυν βουλευτή Χρήστου Δήμα που θα είναι υποψήφιος, στη λίστα θα είναι οι πρώην βουλευτές Νίκος Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός Γιώτα Μπάγκα. Από το Μητρώο Στελεχών θα αξιοποιηθεί η πολιτικός μηχανικός Σοφία Αναγνωσταρά και ο Πάνος Καραχάλιος, διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας.

Λακωνία: Εκτός του νυν βουλευτή Θανάση Δαβάκη στη λίστα θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Συζητείται ακόμα ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.
Μεσσηνία: Εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, στη λίστα θα είναι ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής  Μίλτος Χρυσομάλλης, ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Συζητείται ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος που ήταν και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου