Breaking

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Oι μεγαλύτερες σκατ%φ@τσες του σινεμά









Ο Danny και εγώ πάμε πίσω 8 χρόνια, όταν δηλαδή και τον έκανα το επίσημο αβατάρ μου σε gmail, facebook και twitter. Γιατί μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος B-movie star των τελευταίων 30 χρόνων, αλλά το πλήθος δεν τον ξέρει. Οπότε, στο προσωπό του, απλά βλέπει ένα εξαιρετικά κακομούτσουνο και επικίδυνο τύπο. Αυτό που στο χωρίο μου λέγανε, badass mothefucker. Οι παρακάτω είναι άξιοι παραστάτες του.

11, Ron Perlman
Πειστικός στα 62 του ως αρχηγός συμμορίας bikers στο Sons of Anarchy, το πάλαι ποτέ Τέρας των υπονόμων της Νέας Υόρκης (για όσους είναι αρκετά μεγάλοι να θυμούνται το Beauty and the Beast) είναι στην πραγματικότητα ένας ηθοποιός με κλασική παιδεία. Για τον οποίο χρειάστηκε να πολεμήσει επί 4 χρόνιο ο Gullermo Del Toro προκειμένου να τον αφήσουν να τον βάλει πρωταγωνιστή στο Hellboy.
Όσον αφορά τις πολλές μέτριες ταινίες στις οποίες έχει δανείσει το ταλέντο του έχει πει ‘Κάνεις ότι χρειάζεται. Γιατί δεν είναι εγχείριση ανοιχτής καρδίας. Ούτε θεραπεύω τον καρκίνο. Απλά προσπαθώ να πληρώσω τα δίδακτρα των σχολείων των παιδιών μου’.
ADVERTISING

 
10, Robert J. Zdar
Καλτ ηθοποιός από τα 50s, γνωστός ως μανιακός Νεουορκέζος μπάτσος στο Maniac Cop και ως ο εγκληματίας που πλάκωσε στο ξύλο τον Sylvester Stallone στο Tango & Cash.
 Το σαγόνι είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όπως και το απειλητικό φισίκ που δεν σε προδιαθέτει ότι το παλικαρί έχει υπάρξει κειμενογράφος για διαφημιστική και κιμπορίστας για ροκ μπάντες που άνοιγαν τις συναυλίες των Who και των Jefferson Airplane.
 
9, Richard Dawson Kiel
Ο Jaws, o καλύτερος κακός στα 50 χρόνια ιστορίας του James Bond (τον είδαμε στα The Spy Who Loved Me και Moonraker), έκρυβε από πίσω του -όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις-ένα γίγαντα με καλή καρδιά και παρελθόν ως μπράβος και πωλητής τάφων. Και τα δυο ταιριαστά επαγγέλματα.
Αλλά, με ύψος 2,18μ, δεν μπορείς να πεις ότι σου έβγαζε την διάθεση να του χαϊδέψεις στοργικά το κεφάλι όταν τον πρωτοέβλεπες.
 
8, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Ο μοναδικός Έλληνας που αξίζει μια θέση στην συγκεκριμένη λίστα. Εκτός και να σκέφτεστε κάποιον καλύτερο για ρόλο του ψυχοπαθή/ εγκληματία/νυχτόβιου τα τελευταία 15 χρόνια. Είτε πρόκειται για δράμα (Ψίθυροι καρδιάς), είτε για κωμωδία (Νήσος).
Αγαπημένη ατάκα από συνέντευξη το ανυπέρβλητο ‘Ξέρω να σέβομαι ανθρώπους, άσπρα μαλλιά, κτλ. Όπως ξέρω και να τους γαμώ’.
 
7, Michael Berryman
Γνωστός από το The Hills have eyes του Wes Craven στα 70ς, ο Καλιφορνέζος που γεννήθηκε –όπως δήλωσε ο ίδιος - με ’26 γενετικές ανωμαλίες’ κατάφερε να βγάζει επί 30 χρόνια μια χαρά μεροκάματο τρομάζοντας κόσμο.
Είναι και αυτός ένας τρόπος να εκμεταλλευθείς την σπάνια ασθένεια που σε κάνει να μην μπορείς να βγάζεις τρίχες, νύχια ή να ιδρώσεις. 
 
6, Vinnie Jones
Κλασική Αγγλόφατσα που αφού πέρασε αρκετά χρόνια σπάζοντας αρχ!δ!@ (κυριολεκτικά) στα γήπεδα της Premier League μετακόμισε στο Χόλιγουντ που πάντα ψάχνει τον επόμενο πειστικό κακό.
Συνεχίζει να κρατάει το ρεκόρ για πιο γρήγορη κίτρινη κάρτα (3 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη), ενώ του απαγορεύεται να πετάει με την Virgin Atlantic μετά από ένα τσαμπουκά που προκάλεσε κατά την διάρκεια πτήσης στο Τόκιο.
 
5, Lee Marvin
Βέρος Νεουορκέζος, παρασημοφορεμένος πεζοναύτης (που αποστρατεύτηκε όταν έφαγε Γιαπωνέζικη σφαίρα στον κόλο) και ένας αυθεντικά επικίνδυνος και άξεστος άνθρωπος. Όπως αποδυκνύει η επιβλητική παρουσία του στα The Dirty Dozen, The Wild one και The Big Heat. Και σκεφτείτε πόσο πιο γνωστός θα ήταν αν δεν είχε αρνηθεί τους ρόλους στα Dirty Harry και Death Wish.
 
4, Michael K. Williams
Την πρώτη φορά που συνειδητοποιείς ότι η ουλή που στολίζει το πρόσωπο του gay ληστή Omar στο The Wire δεν είναι εφέ, αλλά ‘ενθύμιο’ του Michael από ένα καβγά σε μπαρ του Brookyln όταν ήταν 25 χρονών, αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι ο πάλαι ποτέ επίδοξος χορευτής έχει βαρύ παρελθόν. Και λαμπρό μέλλον, με καμία 10αρια ταινίες στα σκαριά.
3,  Mickey Rourke
To γεγονός ότι δεν πάει πουθενά χωρίς ένα τσιάουα (ή ότι έχει ένα Όσκαρ πάνω από το τζάκι του) δεν θα πρέπει να σας αποπροσανατολίσει για την πνευματική κατάσταση του πάλαι ποτέ γόη από το Μαιάμι.  Με ένα κορμί φτιαγμένο για καβγά και ένα πολτοποιημένο πρόσωπο που θυμίζει τον αντίπαλό του μετά τον καβγά.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι, ως μποξέρ, είχε περισσότερο ταλέντο από ότι σαν ηθοποιός.
 
2, Michael Madsen
Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί τον εαυτό του ποιητή (έχει γράψει πάνω από 8 βιβλία), αλλά στα μάτια μας παραμένει πάντα ο ψυχοπαθής Mr Blonde από το Reservoir Dogs.
Δεν έχει περάσει πάνω από μια νύχτα στην φυλακή (πριν μερικούς μήνες, όταν πλακώθηκε στο ξύλο με τον γιο του), αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι μια χαρά άνετα θα αισθανόταν εντός της.
 
1, Danny Treyo
Το να θεωρείσαι ακόμη badass στα 68 σου, είναι από μόνο του επίτευγμα. Αλλά ο πρώην συμμορίτης, ληστής και έμπορος ναρκωτικών από το Εcho Park το έχει κερδίσει με τα 11 χρόνια που πέρασε στην φυλακή. Άσε που ενώ βρισκόταν στο San Quentin κέρδισε και τον τίτλο του πρωταθλητή στα μεσαία βάρη.
Από την πρώτη του ταινία, το Runaway Train του 1985, μέχρι σήμερα έχει παίξει τον κακοποιό, τον ισοβίτη (ή τον βρικόλακα barman) σε πάνω από 231 ταινίες.
‘Ακόμη δεν έχω συνηθίσει το να περπατώ στους ίδιους δρόμους που εγκληματούσα και να έρχονται και να μου ζητούν αυτόγραφα’, έχει δηλώσει. Ενώ μεταξύ των φαν του είναι και η Rihanna, με την οποία μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα τατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου