Breaking

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Καζάνι που βράζει ο Παναθηναϊκός

 Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Καζάνι που βράζει ο ΠαναθηναϊκόςΤρεις ημέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση για την σεζόν 2017-18 και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αδιέξοδο με την κατάσταση στην ΠΑΕ να μοιάζει μη αναστρέψιμη. Τα χρέη, η έλλειψη ρευστού και κυρίως η απουσία συντεταγμένου σχεδίου που μπορεί να δώσει ελπίδα στο «τριφύλλι» φέρνουν αποχωρήσεις από τους «πράσινους» με τα μηνύματα που λαμβάνουν οι φίλοι της ομάδας να δείχνουν πλήρη αποδόμηση. 

Τα χρέη, η έλλειψη ρευστού και κυρίως η απουσία συντεταγμένου σχεδίου που μπορεί να δώσει ελπίδα στο «τριφύλλι» φέρνουν αποχωρήσεις από τους «πράσινους» με τα μηνύματα που λαμβάνουν οι φίλοι της ομάδας να δείχνουν πλήρη αποδόμησηΤο «μνημονιακό» πλάνο του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο οι παρεκκλίσεις λόγω των πολλών μεταγραφών και κατ’ επέκταση των οικονομικών ανοιγμάτων έφεραν τον Παναθηναϊκό σε τέλμα! 

Τα γκρίζα σύννεφα εμφανίστηκαν μετά τις δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ περί ενίσχυσης του ρόστερ, με τον Σουηδό να τονίζει ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, υπό τον όρο ότι οι «πράσινοι» θα πρωταγωνιστούν και θα του προσφέρουν ένα περιβάλλον πρωταθλητισμού. Ο Μπεργκ βλέποντας κωλυσιεργία στα μεταγραφικά, μέσω των οποίων ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δυναμώσει, υπέπεσε σε… φάουλ, καθώς βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα Εμιράτα την μετακίνησή του στην Αλ Αΐν. Το ζήτημα την μετακίνησής του ή μη είναι ακόμα στον αέρα, ωστόσο το συμπέρασμα είναι ότι οι Άραβες μυρίστηκαν το οικονομικό τέλμα του «τριφυλλιού» και προσπαθούν ακόμα να πληρώσουν… ψίχουλα την ΠΑΕ για να αποσπάσουν τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και διαπραγματεύεται την μετακίνηση του στην Μπεσίκτας επίσης με ελάχιστα χρήματα σε ότι αφορά την αποζημίωση που θα λάβει το «τριφύλλι». 



Παραιτήθηκε ο Λυμπερόπουλος, παραμένει ο Ουζουνίδης


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη προσπάθησαν πριν από το τέλος της σεζόν 2016-17 να κάνουν restart, επιδιώκοντας τον εξορθολογισμό στο αγωνιστικό κομμάτι αποδεσμεύοντας τους παίκτες με μικρή προσφορά και υψηλά συμβόλαια, φέροντας στη θέση τους ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, κυρίως από την ελληνική αγορά. 

«Μαρίνο, μείνε μην διαλυθούμε», είπαν οι οπαδοί στην χαρακτηριστικότερη ατάκα που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό

Στο στόχαστρο είχε μπει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος της ΑΕΚ, ο οποίος θα αντικαθιστούσε τον Ράσμους Τελάντερ. Η κίνηση δεν ολοκληρώθηκε (ενδεχομένως να γίνει αργότερα), λόγω της απουσίας ρευστότητας καθώς ούτε ο Δανός στόπερ, ούτε παίκτες όπως ο Μπουμάλ είναι εφικτό να «σπάσουν» το συμβόλαιό τους. Μετά από όλα αυτά ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν είδε φως στο τούνελ και αποφάσισε να παραιτηθεί από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. 

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Λυμπερόπουλο. Ευχαριστούμε τον Νίκο για την προσφορά του στο διάστημα που έμεινε και βοήθησε την ομάδα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά του», αναφέρει η ανακοίνωση που μείωσε στο ελάχιστο την ύπαρξη ελπίδας από τον Παναθηναϊκό, η οποία έχει όνομα και επίθετο και λέγεται Μαρίνος Ουζουνίδης. 

Πλέον, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να καταβάλει τις επόμενες ημέρες χρήματα στους ποδοσφαιριστές, αποπληρώνοντας δεδουλευμένα, προσπαθώντας να μαζέψει όσο είναι εφικτό την εικόνα αποδόμησης. 



Έφοδος στα γραφεία της ΠΑΕ


Η παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου έφερε ψίθυρους που ανέφεραν ότι το ίδιο αναμένεται να πράξει άμεσα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο οπαδοί του «τριφυλλιού» πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ, εξαγριωμένοι και επιτέθηκαν φραστικά σε στελέχη της ομάδας, ενώ φέρονται να μοίρασαν και… ψιλές στον Χρήστο Παναγόπουλο. Οι περίπου δέκα οπαδοί, αντίθετα με τα υπόλοιπα «πράσινα» μέλη συναντήθηκαν και με τον Ουζουνίδη, δίχως να τα βάλουν μαζί του, αντιλαμβανόμενοι ότι ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί πλέον την μοναδική ελπίδα να ορθοποδήσει η ομάδα. 

«Μαρίνο, μείνε μην διαλυθούμε», είπαν οι οπαδοί στην χαρακτηριστικότερη ατάκα που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο ίδιος ο προπονητής φέρεται αποφασισμένος να παλέψει για το καλύτερο με όσα μέσα διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα. 



Στο εξωτερικό ο Αλαφούζος


Την ώρα που οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό είναι καταιγιστικές και απόλυτα αρνητικές ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να ταξίδεψε προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του τουρκικού Survivor, παραγωγή η οποία γυρίστηκε στα Κατεχόμενα και αναμένεται το βράδυ στην Ελλάδα. 

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα παραχωρήσει το Σάββατο συνέντευξη Τύπου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί. Πρόθεση είναι να υπάρξει συνάντηση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να γίνει συζήτηση για την υπάρχουσα κατάσταση και να τοποθετηθεί η προοπτική της σεζόν 2017-18, καθώς την Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία. 

Το «φέσι» του Μίκαελ Εσιέν


Εκτός από τα τρέχοντα έξοδα και τους διακανονισμούς προς τους παίκτες και τα μέλη που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, στους «πράσινους» παρουσιάζονται κατά περιόδους και παλαιότερες… αμαρτίες! 

Μία από αυτές είναι και ο Μίκαελ Εσιέν. Η γκανέζικη ιστοσελίδα «ghanasoccernet» αναφέρει ότι ο παίκτης δικαιώθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών διαφορών και του επιδικάστηκε το ποσό των 651.000 ευρώ, ωστόσο στην ΕΠΟ δηλώνουν άγνοια. Πάντως, αν τυχόν ο Εσιέν δικαιωθεί οι «πράσινοι» θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο από έναν παίκτη που δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. 

Η λύση Γιαννακόπουλου;


Ο αναβρασμός τόσο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στον Ερασιτέχνη, που δείχνει να καταλήγει σε διοίκηση πρωτοδικείου έφεραν την παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ πόσταρε εικόνα στον λογαριασμό που διατηρεί στο instagram με τίτλο «PAO FOUNDATION» και από κάτω τα σήματα του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ μαζί με το ΟΑΚΑ, σημειώνοντας: 

«Η μόνη λύση α) για το μπάσκετ είναι να ξαναπάρει ευρωπαϊκά, β) για το ποδόσφαιρο να έχει ανάλογες επιτυχίες με το παρελθόν και γ) για τα ερασιτεχνικά αθλήματα να ξαναγίνουν ανταγωνιστικά είναι η συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών δυνάμεων(οικονομικών και μη) και να επανιδρυθεί ο σύλλογος». 

Λίγο αργότερα ακολούθησε και ανακοίνωση της ΚΑΕ για το όραμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό αλλά και στον Ερασιτέχνη, οι τεράστιες απαιτήσεις ώστε το μπάσκετ να παραμείνει σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην χώρα, ουσιαστικά δεν αφήνουν περιθώρια παρά μόνο για συσπείρωση ΟΛΩΝ των Παναθηναϊκών Δυνάμεων, με κάθε μορφή. 

Είναι η στιγμή που όσοι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό πρέπει να δηλώσουμε παρόντες ώστε ο Σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή σε όλα τα σπορ. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο Ποδόσφαιρο, στο Μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη. Όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού».

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι ρευστή με τις εξελίξεις να συμπληρώνουν τα παζλ των δεδομένων. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η σεζόν που ξεκινά τη Δευτέρα προδιαγράφεται ως μία από τις δυσκολότερες στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου